Wednesday, May 20, 2015

Pamuk

Pamuk(Gossypium herbaceum), tohumundan yağ, küspe elde edilir. Yağı şifalı ve E vitamini bakımından zengindir. Kokusuz olduğu için bazı ayçiçek yağlarına karıştırılıp fiyatı düşürme yoluna giden üreticiler hile yapayım derken bilmeden yağın kalitesini artırmaktadır. Pamuklu, ketenli, yünlü elbiseleri, petrol ürünü, sentetik elbiselere tercih edin, sıhhat bulasınız.İçindekiler:SuSelilozE vitaminiYağProteinYan Etkisi: Pamuk çayı, hamilelere sakıncalıdır.Şifası:Bağırsak yumuşatıcı: Pamuk yaprakları ve kökü kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.Kabızlık: Pamuk tohumu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir.Apse: Pamuk tohumu lapa yapılıp apseli yere bağlanır.Âdet Söktürücü: Pamuk tohumu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir.Saç Bakımı: Pamuk tohumu yağı ile saçlar masaj yapılır.Ateş düşürücü: Pamuk tohumu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir.Kan dindirici: Pamuk tohumu unu kanayan yere bağlanır.Kulak ağrısı: Pamuk tohumu yağı ağrıyan kulağa damlatılır.

No comments:

Post a Comment