Wednesday, May 20, 2015

Kuş Otu | Serçe Dili | Serçe Otu

Kuş otu, yara bere tedavisinde basur ve mide kanamalarında, iltihaplı hastalıkların tedavisinde başarıyla uygulanır. Bitki kokusuz olup, içine aroma (koku) olarak, kekik, nane gibi bitkiler katılabilir.İçindekiler: A, B1, B, K, P vitaminleriBol miktarda C vitaminiFlavonTanenPektinŞekerMeyve asitleriVanilyaYan Etkisi:Normal şartlarda herhangi bir yan etkisi yoktur.Şifası:Rahim kanaması ve iltihabı: Kuş otu, adaçayı ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.Bronşit, öksürük, nezle: Kuş otu, kantaron ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.Yara, bere: Kuş otu az suda kaynatılıp  lapa yapılarak yara ve berelere vurulur.Basur: Kuş otu, kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.Kansızlık: Kuş otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.Boğaz iltihabı: Kuş otu, kaynatılıp gargara yapılır. Balla tatlandırılıp içilmeye devam edilir.Nekahat dönemi: Kuş otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilirse hastalıklardan sonraki nekahat dönemini azaltır. Hastayı çabuk iyileştirir.

No comments:

Post a Comment