Monday, May 18, 2015

Mide Yanmasına İyi Gelen Besin Kaynakları

Yemek yedikten sonra mide yanması sorunu hissediyorsanız hangi yiyeceklerin midenizde yanmaya neden olduğunu keşfetmelisiniz ve o besinlerden uzak durmalısınız.  Yaşam kalitesini düşüren milyonlarca kişinin sahip olduğu hastalıklardan biri olan mide yanması, yeme alışkanlıklarında değişiklikler yapılarak ortadan kaybolabilir. Mide yanmasına iyi gelen yiyeceklersindirilmesi kolay olan yiyeceklerdir ve bunların başlıcaları:• Muz• Şeftali• Lifli meyveler• Çiğ sebzeler• Tam tahıllı gıdalarMide Yanmasına İyi Gelen Besin KaynaklarıMide yanması sorunu ile bazen sıkıntı yaşıyorsanız yediğiniz yemeklere dikkat ederek sonuçlarından uzaklaşabilirsiz. Her gün mideniz yanıyorsa mutlaka alanında uzman bir doktora görünmelisiniz. Mide yanması ülser ya da reflü gibi rahatsızlıkların belirtileri olabilir. Erken teşhis son derece önemli olan bu hastalık için mideniz size sinyal veriyor olabilir. Durumun daha ciddiye varmaması için hemen bir önlem almalı ve doktora görünmelisiniz. Hafif ya da orta derecede mide yanması yaşıyorsanız aşağıda yer alan besin kaynakları size iyi gelecektir. Mide yanmasına iyi gelen yiyeceklerşunlardır;Sebzeler: Mide yanması sorununun hafiflemesi için öğünlerinizde az yemek tüketmelisiniz. Haşlanmış sebze tüketimi midenize iyi gelecektir. Sebzelerde yer alan vitamin ve mineraller sayesinde mide yanması hissini arttıran mide asidi üretimi de dengelenecektir. Lifli yapıya sahip olan sebzeler sindirim sistemini hızlı bir şekilde çalıştıracaktır ve yedikleriniz hemen öğütülecektir. Ancak brokoli ve domates asitli olması nedeniyle mide yanmasını tetikleyebilir. Bu nedenle yeşil yapraklı sebzeleri çiğ ya da haşlanmış olarak tüketirseniz bu yöntem mide asidinden kurtulmanızı ve doğrusal olarak mide yanmasının ortadan kaldırılmasını sağlayacaktır.Meyveler: Lifli yani posalı meyveler ile midenize hızla tüketilebilir besinler gönderirseniz sizi rahatsız etmeyecektir. Çünkü lifli meyveler için mide çok bir işlev yapmadan sindirime gönderir. Bu sayede mide yanmasına yol açabilecek olan mide asidinin de fazla salgılanmasına ihtiyaç olmayacaktır. Mide asidini minimum seviyede tutan, kolay sindirilen tüketilmesi gereken lifli meyveler:• Armut• Şeftali• Muz• Kavun Mide asidini arttıran, uzak durulması gereken meyveler• Mandalina • Greyfurt• Portakal• Çilek• Ananas• KiviTam Tahıllar: Magnezyum, B vitaminleri, demir ve selenyum bakımından zengin olan besin kaynakları tam tahıllı olanlardır. Tam tahıllı besinler mide yanmasına iyi gelen yiyeceklerden biri olduğu gibi genel sağlığınıza da katkı sağlayacaktır.Mide yanmasına iyi gelen tam tahıllı besinler• Bulgur• Esmer pirinç• Arpa• YulafMide Yanmasının Oluşmaması İçin Yapılacaklar• Beslenmenize dikkat edin.• Sindirimi zor ve yağlı olan besinlerden uzak durun.• Tatlı atıştırmalıklara yönelmeyin• Tuz içeriği fazla olan besinler ve baharatlı besinlerden uzak durun.• Yeşil çay, çay ve kahve içmeyin.• Soda ve kola tüketmeyin.• Yatmadan önce yemek yemeyin.• Fazla kilolardan kurtulun.• Derisiz tavuk tüketin.

No comments:

Post a Comment